1. Význam v kávovom priemysle
V minulosti sa cascara považovala za vedľajší produkt kávového spracovania, avšak v posledných rokoch získava na popularite a stáva sa významným hráčom v kávovom priemysle.
2. Kávový farmári využívajú potenciál Cascari
Európa nemala o káve ani tušenia keď si etiópski pastieri kôz vyrábali vlastné energetické tyčinky práve z cascary. Taktiež kávovníkoví farmári z celého sveta pijú takmer výlučne len cascaru, keďže svoje úrody kávy predávajú na export.
3. Zlepšenie nálady
Obsah kofeínu v cascare môže prispieť k duševnej bdelosti a zlepšenej nálade, pričom poskytuje mierny stimulačný účinok bez intenzity tradičnej kávy.
4. Regulácia hmotnosti
Obsah kofeínu môže prispieť k zvýšenému metabolizmu a spaľovanie tukov, čo môže napomôcť pri regulácií hmotnosti. Je dôležité konzumovať cascaru a čaj z cascary s mierou, pretože nadmerný príjem kofeínu môže viesť k nepriaznivým účinkom, ako je nespavosť, nervozita alebo zvýšená srdcová frekvencia.
5. Obsah živín a antioxidantov
Cascara obsahuje určité vitamíny a minerály, vrátane draslíka, horčíka a vitamínu C a E, B6, Omega 3 a 6,ktoré prispievajú k celkovému nutričnému obsahu nápoja. Cascara tiež obsahuje aj veľa antioxidantov, ktoré zohrávajú úlohu pri ochrane buniek pred poškodením. Polyfenoly sú typ antioxidantu, ktoré si kávovník vytvára ako obranu proti škodcom. Polyfenoly sú spájane s rôznymi zdravotnými výhodami, vrátane protizápalových a protirakovinových vlastnosti.